Чести въпроси

 

Колко  често трябва да сменямe водата?

При ежедневна употреба, препоръчваме  да сменяте водата 1 път на седмица. Водата може да бъде използвана спокойно за поливане на градината. Ако изберете джакузито да има филтрираща система, водата се сменя 1 път на 8-9 седмици.

Как да почистим дървеното джакузи?

Препоръчваме да използвате много слаби препарати. След като сте източили водата. Всички достъпни места се почистват докато са мокри.

Трудно ли се поддържат чисти?

НE! Мит е че дървените джакузита стават зелени и хлъзгави (помислете къде се съхранява виното). Това може и да се случи, само при положение че не се грижите за него. Дървото има естествено, антисептично свойство и като следвате нашите инструкции няма да имате проблеми с поддръжката.

Колко време издържат дървените джакузита?

С добра грижа, похлупак и евентуално боядисване (1 път на 2 години)  от външна страна с водоразтворим лак, ще издържи много. Накратко едно такова съоръжение може да издържи 15-20 години.

Как така джакузито не протича?

Това е въпрос, който ни задават доста често. Истината е, че то пропуска когато се напълни, но когато водата попие в дървото, всички части се издуват и спират течовете.

Колко време е необходимо да се стопли водата?

В зависимост от вида отопление. За тези на вътрешна печка от 1-4 часа в зависимост от големината на джакузито, както и температурата на въздуха. Докато загрявате водата, разбърквайте от време на време.

Какво количество дърва се изразходва за едно затопляне?

Вътрешните  печки са много ефикасни и самото дърво , което използваме в нашите дървени джакузита, е страхотен изолатор. Трябват Ви около 2 кофи сухи дърва, за да достигне желаната от вас температура.Веднъж затоплена от вечерта, водата ще бъде добра за накисване и сутринта, ако сте сложили дървения капак.

Колко често трябва да чистя печката?

Не много често. Дървото гори много добре върху постелка от пепел. Не е нужно да я чистите и изцяло, необходимо е  да има въздушен поток, за да протича горене. Можете да  чистите с лопата с дълга дръжка.

Oбезцветява ли се дървото?

Северният смърч се променя с годините, придобивайки лек сребрист оттенък. Можете да подсилите цвета като добавите подходящи байцове (само отвън).